2010. február 15., hétfő

Fürdőszoba kukkolás: pezsgőfürdő és zuhanykabin

Ha szétnézünk egy átlagos család otthonában, a fürdőszoba többnyire a következőkből áll: fürdőkád, kézmosó, mosógép, esetleg - ha nem külön van - WC. Nincs is ezzel semmi gond, de aki pár év múltán fürdőszoba felújításra adja a fejét, annak érdemes elgondolkoznia az egyéb, magasabb komfortfokozatot kínáló alternatívákon.

Egy fürdőszoba lehet ugyanis a tisztálkodáson kívül a relaxáció, egészségmegőrzés és állapotjavítás, vagy akár a szórakozás helyszíne is.

Egy rövidke pezsgőfürdő rengeteg jelent a hosszú és fárasztó munkanap után: felfrissíti a vérkeringést, ellazítja az embert, száműzi a stresszt. Vigyázat, hamisítják: Pezsgőfürdő alatt nem azt kell érteni, hogy több üveg pezsgőt öntünk a fürdőkádba és abban lubickolunk! :)

A pezsgőfürdő szinonimájaként sokan a Jakuzzit szokták mondani, holott az valójában "csak" egy márka (kiemelkedő márka) a masszázsmedence piacon, ami mellett számtalan egyéb masszázsmedence gyártó termékei közül válogathatunk.

És ezzel elérkeztünk egy lényeges kérdéshez: mi a különbség a masszázsmedence és a pezsgőfürdő között?
Míg a masszázsmedence komolyabb gyógyászati célokat is szolgálhat a valódi masszázs jótékony hatásait elérő hidromasszázs funkciói révén, addig a pezsgőfürdő már kisebb teljesítményű fúvókákkal felszerelt, olcsóbb kivitelezésben is elérhető bárki számára. Ez persze azt is jelenti, hogy a legtöbb masszázsmedence repertoárjában szerepel a pezsgőfürdő opció is, ahol enyhébb fokozaton működnek a megfelelően beállított fúvókák.

De egy fürdőszoba felújításnál a fürdőkád helyett választható a kisebb helyet foglaló és energiatakarékosabb megoldás, a zuhanykabin is.
Zuhanykabin választék terén is igen széles skálán mozognak az elérhető termékek mind tudás, mint design tekintetében. A szimpla zuhanykabinoktól a szintén hidromasszázs funkciókkal ellátott zuhanykabin megoldásokon át egészen a gőzkabinnal kmbinált kivitelig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése